Domácí remuládu můžete použít na listové saláty, bramborový salát, vaječné speciality, nebo k vařenému hovězímu masu.
Doba přípravy:
15 minut
Na 4 porce:
2 čerstvé žloutky
250 ml slunečnicového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíčky ostřejší hořčice
3 malé nakládané okurky
1 lžíce kaparů (v nálevu)
2 snítky estragonu
4 snítky petrželky
1/4 lžičky sardelové pasty
1-2 lžíce okurkového láku
sůl, pepř
Postup:
Žloutky důkladně rozšlehejte v nádobě na šlehání s citronovou šťávou, hořčicí, solí a pepřem. Tenkým proudem přidávejte slunečnicový olej a neustále šlehejte. Vznikne Vám tak krémová majonéza. Nakrájejte okurky a kapary hodně nadrobno, bylinky nasekejte na malé kousíčky. Vmíchejte do majónézy společně se sardelovou pastou, osolte, opepřete a podle chuti vmíchejte 1-2 lžíce láku z okurek. Hotovou remuládu je vhodné dát vychladit do lednice.
|
Výrazná omáčka, která je skvělá se zeleninou. Tento dresink je stvořen pro všechny milovníky sýrů a výjimečných chutí.
Populární dresink, který dochutí každý salát z těstovin, zeleniny, masa i ryb.
2013 Copyright © - Další šíření obsahu tohoto webu je bez písemného souhlasu majitele zakázáno. Pro ženy v období těhotenství je tu těhotenské oblečení a móda v přehledné nabídce a pro miminka zase kojenecké oblečení, vše v prvotřídní kvalitě. Pokud rádi cestujete je tu pro Vás levná dovolená s dětmi v Čechách. Módní oblečení na styls.cz - šaty, kabelky, šátky, spodní prádlo a další super kousky.