Perfektní omáčka k syrové zelenině, na listové saláty i k masovým specialitám.
Doba přípravy:
30 minut
Na 4 porce:
3 natvrdo uvařená vejce
100 ml řepkového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce bylinkového octa
1 lžička dijonské hořčice
1 menší zralé rajče
1 svazek pažitky
sůl, pepř
Postup:
Uvařená vejce oloupejte, vyjměte žloutky a rozdrobte je do mísy. Přidejte hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl a pepř a důkladně rozmíchejte. Přesuňte ji do nádoby na šlehání, tenkým proudem přilévejte řepkový olej a neustále šlehejte, aby vzniknul hustý krém. Bílky nakrájejte nadrobno, z rajčat odstraňte semínka a samotnou dužinu pokrájejte na malé kousky. Pažitku nasekejte najemno. Bílky, rajčata i pažitku vmíchejte do krému, osolte, opepřete a nechte vychladit.
|
Výrazná omáčka, která je skvělá se zeleninou. Tento dresink je stvořen pro všechny milovníky sýrů a výjimečných chutí.
Populární dresink, který dochutí každý salát z těstovin, zeleniny, masa i ryb.
Domácí remuládu můžete použít na listové saláty, bramborový salát, vaječné speciality, nebo k vařenému hovězímu masu.
2013 Copyright © - Další šíření obsahu tohoto webu je bez písemného souhlasu majitele zakázáno. Pro ženy v období těhotenství je tu těhotenské oblečení a móda v přehledné nabídce a pro miminka zase kojenecké oblečení, vše v prvotřídní kvalitě. Pokud rádi cestujete je tu pro Vás levná dovolená s dětmi v Čechách. Módní oblečení na styls.cz - šaty, kabelky, šátky, spodní prádlo a další super kousky.