facebook
Dobré odpoledne, je čtvrtek 21.11.2024 a svátek slaví Cecílie

Gribiche omáčka


Ilustrační fotografie


Perfektní omáčka k syrové zelenině, na listové saláty i k masovým specialitám.


Doba přípravy:
30 minut

Na 4 porce:
3 natvrdo uvařená vejce
100 ml řepkového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce bylinkového octa
1 lžička dijonské hořčice
1 menší zralé rajče
1 svazek pažitky
sůl, pepř


Postup:
Uvařená vejce oloupejte, vyjměte žloutky a rozdrobte je do mísy. Přidejte hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl a pepř a důkladně rozmíchejte. Přesuňte ji do nádoby na šlehání, tenkým proudem přilévejte řepkový olej a neustále šlehejte, aby vzniknul hustý krém. Bílky nakrájejte nadrobno, z rajčat odstraňte semínka a samotnou dužinu pokrájejte na malé kousky. Pažitku nasekejte najemno. Bílky, rajčata i pažitku vmíchejte do krému, osolte, opepřete a nechte vychladit.





Dresink s rokfórem Dresink s rokfórem

Výrazná omáčka, která je skvělá se zeleninou. Tento dresink je stvořen pro všechny milovníky sýrů a výjimečných chutí.

Dresink Tisíc ostrovů Dresink Tisíc ostrovů

Populární dresink, který dochutí každý salát z těstovin, zeleniny, masa i ryb.

Remuláda Remuláda

Domácí remuládu můžete použít na listové saláty, bramborový salát, vaječné speciality, nebo k vařenému hovězímu masu.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka