facebook
Dobré odpoledne, je čtvrtek 21.11.2024 a svátek slaví Cecílie

Dresink Tisíc ostrovů


Ilustrační fotografie


Populární dresink, který dochutí každý salát z těstovin, zeleniny, masa i ryb.


Doba přípravy:
15 minut


Na 4 porce:
2 čerstvé žloutky
250ml slunečnicového oleje
4 lžíce šlehačky
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce limetové šťávy
1 polovina červené papriky
1 červená paprika v kyselém nálevu
1 lžička středně ostré hořčice
1 lžíčka mleté sladké papriky
sůl, černý pepř, tabasco


Postup:
V nádobě na šlehání rozšlehejte žloutky s hořčicí, solí a pepřem, přidejte citronovou a limetkovou šťávu a důkladně rozmíchejte. Tenkým proudem pak přilévejte slunečnicový olej a stále šlehejte. Vznikne krémová hmota. Čerstvou i nakládanou papriku nakrájejte nadrobno, přidejte do krému společně s mletou paprikou a několika kapkami tabasca. Osolte, opepřete a nakonec do krému vmíchejte šlehačku. Nechte vychladit v chladničce.





Dresink s rokfórem Dresink s rokfórem

Výrazná omáčka, která je skvělá se zeleninou. Tento dresink je stvořen pro všechny milovníky sýrů a výjimečných chutí.

Gribiche omáčka Gribiche omáčka

Perfektní omáčka k syrové zelenině, na listové saláty i k masovým specialitám.

Remuláda Remuláda

Domácí remuládu můžete použít na listové saláty, bramborový salát, vaječné speciality, nebo k vařenému hovězímu masu.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka