facebook
Příjemnou noc, je neděle 24.11.2024 a svátek slaví Kateřina

Pomazánka z červené čočky


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
25 min


Na 8 toastů nebo bagetek:
75 g červené čočky
200 ml zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé bazalky
hrst mladého špenátu (nemusí být)
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, pepř
8 ks pečiva

 

Postup:
Česnek nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a vložíme česnek a čočku. Krátce orestujeme, zalijeme vývarem a 15 minut vaříme na mírný stupeň. Jak je čočka měkká, slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme 2 lžíce oleje a čočku rozmixujeme. Vmícháme rajský protlak, parmazán, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou bazalku. Toasty nebo jiné pečivo opečeme v toasteru nebo v troubě, potíráme čočkovou pomazánkou a zdobíme lístky mladého špenátu.





Bylinkové muffiny se sýrem Bylinkové muffiny se sýrem

Ideální svačina do práce nebo na cesty. Zasytí Vás, doplníte energii a navíc si pochutnáte. Muffiny plněné čerstvým krémovým sýrem jistě budou také vítaným občerstvením pro návštěvy.

Mandlové mléko Mandlové mléko

Mandlové mléko je vhodnou náhradou mléka kravského. Pravidelná konzumace mandlí posiluje nervy, pomáhá překonávat stres, depresi a únavu...

Tvarohový dezert s višněmi Tvarohový dezert s višněmi

Rychlé, snadné, chutné... svačina, kterou máte za 5 minut nachystanou, a pro své tělo tím uděláte mnohem více, než když si koupíte ochucený tvaroh v obchodě.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka