facebook
Dobré dopoledne, je sobota 23.11.2024 a svátek slaví Emílie

Bylinkové muffiny se sýrem


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
50 minut


Na 12 muffinů:
2 vejce
120 ml řepkového oleje
200 g bílého jogurtu
1/2 lžičky soli
200 g celozrnné pšeničné mouky
200 g polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
25 g mražené bylinkové směsi
120 g čerstvého bylinkového krémového sýra


Postup:
Troubu dáme rozehřát na 180°C. V misce smícháme olej, vejce, jogurt a sůl a důkladně rozšleháme. V další misce promícháme celozrnnou a polohrubou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Směs mouky přidáme společně s nasekanými bylinkami do mísy s olejem, jogurtem a vejci a opět dobře promícháme. Na plech na muffiny si připravíme papírové formičky. Do každé z nich nalijeme těsto zhruba do 2/3, poté vložíme lžičku krémového sýra a překryjeme těstem. V troubě pečeme muffiny asi 25 minut na střední úrovni.





Pomazánka z červené čočky Pomazánka z červené čočky

Červená čočka nenadýmá a navíc působí proti zácpě, proto je vhodná i pro těhotné ženy a kojící maminky. Má vysoký obsah železa a dalších minerálních látek, vitaminu B6 a bílkovin. Pomazánka z červené čočky Vás skvěle zasytí.

Mandlové mléko Mandlové mléko

Mandlové mléko je vhodnou náhradou mléka kravského. Pravidelná konzumace mandlí posiluje nervy, pomáhá překonávat stres, depresi a únavu...

Tvarohový dezert s višněmi Tvarohový dezert s višněmi

Rychlé, snadné, chutné... svačina, kterou máte za 5 minut nachystanou, a pro své tělo tím uděláte mnohem více, než když si koupíte ochucený tvaroh v obchodě.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka