Doba přípravy:
40 minut
Na 4 porce:
4 cukety
400 g krájených rajčat z konzervy
2 šalotky
2 stroužky česneku
půl hrnku mouky
4 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé máty
hrst petrželky
šťáva z 1/2 citronu
1/3 hrnku strouhanky
1/3 hrnku čerstvě nastrouhaného sýra (nejlépe pecorino)
sůl, pepř
olej nebo tuk na vymazání formy
Postup:
Troubu dáme předehřát na 200°C. Cukety nakrájíme na podélné plátky a obalíme v mouce. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a plátky cukety osmažíme do zlatavého nádechu. Osmažené kousky odkládáme do hrnce. Až dosmažíme všechnu cuketu, přidáme na pánev další 2 lžíce oleje, vložíme šalotku a česnek (nasekané nadrobno) a zlehka osmahneme. Přidáme krájená rajčata a mátu, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a sejmeme z plotny. Zapékací misku vymažeme olejem nebo tukem a vložíme asi polovinu plátků cukety. Pokapeme trochou citronové šťávy, navrstvíme rajčatovou směs z pánve a zakryjeme zbylými plátky cukety. Znovu zakápneme citronovou šťávou. V misce promícháme strouhanku a nastrouhaný sýr, zasypeme jím cukety a dáme péct do trouby na 20 minut. Na talířích zdobíme čerstvou petrželkou.
|
Jakkoli Vám to může přijít zvláštní, salát ze špenátu, broskví, sýra brie a praženého sezamového semínka chutná skvěle! Recept pro jedince, kteří se nebojí experimentovat.
I salátová okurka se hodí k tepelné úpravě! Přidejte zázvor, česnek, chilli papričku a koření, smíchejte s bulgurem a máte skvělý a vydatný pokrm.
Lilek (neboli baklažán) je velmi výživný a bohatý na minerální soli. Nevíte co si s ním počít? Zkuste ho připravit s jogurtovou omáčkou!
2013 Copyright © - Další šíření obsahu tohoto webu je bez písemného souhlasu majitele zakázáno. Pro ženy v období těhotenství je tu těhotenské oblečení a móda v přehledné nabídce a pro miminka zase kojenecké oblečení, vše v prvotřídní kvalitě. Pokud rádi cestujete je tu pro Vás levná dovolená s dětmi v Čechách. Módní oblečení na styls.cz - šaty, kabelky, šátky, spodní prádlo a další super kousky.