Doba přípravy:
35 minut
Na 4 porce:
100g jáhel
1 cibuli
1/2 cukety (150-200 g)
200g hlívy ústřičné
1 mrkev
5 lžic rostlinného oleje
1,5 l vody
5-6 kuliček pepře
3 bobkové listy
sůl, mletý pepř
nasekaná petržel
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky, hlívu na nudličky, mrkev a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme hlívu, mrkev a cuketu, osolíme, opepříme a chvíli restujeme, poté zalijeme 1,5 l horké vody. Jáhly propereme v horké vodě a necháme osušit na sítku. Následně je na sucho opražíme na pánvi a přesuneme do polévky. Vložíme kuličky pepře, bobkové listy a vše společně vaříme asi 20 minut. V talířích zdobíme polévku petrželkou.
|
Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.
Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!
Jednoduchá krémová polévka, ideální pro sychravé podzimní dny. Stačí přidat chlebové krutony nebo opečenou celozrnnou bagetu...
2013 Copyright © - Další šíření obsahu tohoto webu je bez písemného souhlasu majitele zakázáno. Pro ženy v období těhotenství je tu těhotenské oblečení a móda v přehledné nabídce a pro miminka zase kojenecké oblečení, vše v prvotřídní kvalitě. Pokud rádi cestujete je tu pro Vás levná dovolená s dětmi v Čechách. Módní oblečení na styls.cz - šaty, kabelky, šátky, spodní prádlo a další super kousky.