Doba přípravy:
40 minut
Na 4 porce:
půl hlávky zelí
1 celer
1 cibuli
2 mrkve
2 rajčata
4 červené řepy
3 lžíce rostlinného oleje
1 rajčatový protlak
4-5 kuliček pepře
3 bobkové listy
1,5 litru vody
zakysanou smetanu
sůl, pepř
Postup:
Zelí nakrájíme na nudličky, červenou řepu očistíme, omyjeme a společně s celerem a mrkví nakrájíme na kostičky. Takto připravenou zeleninu přesuneme do vroucí osolené vody, doplníme kuličkami pepře a bobkovým listem a vaříme do měkka. Asi v polovině vaření přidáme k zelenině nakrájená rajčata. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibulku, přilijeme rajský protlak a krátce povaříme. Poté směs přelijeme do polévky a vaříme pár minut vše společně. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, na talířích zdobíme zakysanou smetanou.
|
Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...
Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!
Jednoduchá krémová polévka, ideální pro sychravé podzimní dny. Stačí přidat chlebové krutony nebo opečenou celozrnnou bagetu...
2013 Copyright © - Další šíření obsahu tohoto webu je bez písemného souhlasu majitele zakázáno. Pro ženy v období těhotenství je tu těhotenské oblečení a móda v přehledné nabídce a pro miminka zase kojenecké oblečení, vše v prvotřídní kvalitě. Pokud rádi cestujete je tu pro Vás levná dovolená s dětmi v Čechách. Módní oblečení na styls.cz - šaty, kabelky, šátky, spodní prádlo a další super kousky.